FINALISTKY MISS ČESKÉ REPUBLIKY SE PŘEDSTAVÍ VE VYSÍLÁNÍ TV NOVA

dívky v červených šatech s korunkami

Medailonky finalistek národní soutěže krásy Miss České republiky 2020 se objeví v pořadu Volejte Novu už tento víkend. Organizátoři připravují finále přizpůsobené aktuální covidové situaci a zároveň připravují velkolepý ročník 2021, který se uskuteční od jara do podzimu.

Představení finalistek Miss České republiky 2020 startuje na TV Nova ve chvíli, kdy má soutěž za sebou úspěšnou letní roadshow. Zejména díky netradičním přímým přenosům z celého průběhu soutěže v létě na sociálních sítích se organizátorům soutěže podařilo, aby soutěž sledovalo jen na Facebooku přes 700.000 osob, sedmkrát více než minulý rok. Také videa na nově spuštěném profilu na síti Tik Tok dosahují sledovanosti přes 170.000.  Zatímco ostatní soutěže i další kulturní akce zaznamenali v roce 2020 úpadek, tento nečekaně vysoký zájem veřejnosti nyní k soutěži Miss České republiky přitáhl pozornost celostátních médií i obchodních partnerů. Od léta je mediálním partnerem soutěže rádio Frekvence 1, kdy vítězky soutěže Nikola Kokyová a Iveta Maurerová pro toto rádio natáčejí vlastní pořad.

Důvodem zájmu veřejnosti je především jiné zábavnější pojetí soutěže, kterou organizátoři tento rok představili.  „Národní soutěže krásy v minulosti, to byl hlavně finálový večer a vyslání dívek na světové soutěže. Myslím si, že ostatní soutěže krásy se chybně drží tohoto zastaralého konceptu a proto slábnou. Světové soutěže krásy upadají rychleji než ty české a kromě případu Taťány Kuchařové veřejnost ani média dnes nezajímá, na kterou světovou soutěž dívka odjela a jak na ní uspěla. I vzpomínky na velké finálové Missí galavečery jsou jen nostalgií. V dnešní době divák očekává něco jiného, a proto tento typ pořadů už nepatří do primetime času televizí. Proto jsme se domluvili s vedením televize, že Miss České republiky se představí na TV Nova jinak, než tomu bylo v minulosti. Jak, to začneme odkrývat postupně. To hlavní se dozvíte až na jaře příštího roku.“ uvedl Robert Novotný, ředitel soutěže.

Nadace Nova se spojuje s charitativním projektem Počítače dětem

Vedle zábavného obsahu soutěž zaujala veřejnost svým poctivým důrazem na téma charity, která přestala být v této národní soutěži krásy pouhou frází. Miss České republiky je úzce provázána s projektem Počítače dětem, který vznikl v březnu 2020 při první vlně nákazy COVID-19. Oba projekty, jak Miss České republiky, tak Počítače dětem, organizuje Nadační fond IT People. Od jara charitativní projekt Počítače dětem získává starší techniku od dárců a tu věnuje rodinám v nouzi, aby děti v těchto rodinách mohly studovat na dálku. Počítače dětem má již dvacet poboček a je v něm zapojeno přes 300 dobrovolníků.

Nadace Nova se proto rozhodla tento úspěšný projekt podpořit a její patronka Kristina Kloubková bude pomáhat soutěžícím dívkám v oblasti charity a rozvoji jejich charitativních aktivit.

Od soutěžících dívek organizátoři žádají činy

Podle pravidel národní soutěže krásy Miss České republiky každá ze semifinalistek na jaře před semifinále natáčela charitativní video na své zvolené téma. To bylo vedle jejího vzhledu a vystupování důležitým kritériem pro postup do finále.

Nadužívané slovní spojení „Miss a charita“ organizátoři soutěže a soutěžící dívky mění v činy. Organizátoři vyžadují v tomto ročníku od dívek skutečné výsledky. Nyní, v době nástupu druhé vlny nemoci COVID-19 má každá s finalistek za úkol jít svým vlastním příkladem a inspirovat tak své okolí do zapojení se do projektu Počítače dětem. Aktuálním úkolem každé finalistky je získat počítač od dárce, spojit se s ředitelem své školy nebo se starostou své obce, společně vytipovat vhodnou rodinu, zajistit předání počítače, natočit video a zveřejnit ho. Pro dívky, kterým je často jen málo přes 18 let, je to nesnadný úkol, který vyžaduje samostatnost, schopnost věci plánovat, schopnost se domluvit s ostatními a zejména tento svůj charitativní počin dotáhnout do úspěšného konce.

Tento příkladný přístup k charitě u soutěžících dívek stejně jako projekt Počítače dětem zaujal Fond dětí Organizace spojených národů UNICEF, který se tento rok stal partnerem nadačního fondu IT People. Miss České republiky je tak první soutěží krásy na světě, která s organizací UNICEF na této úrovni spolupracuje.

Finalistky Miss ČR už tento víkend na TV Nova

Už tuto sobotu 10. října. od 11:30h se v pořadu Volejte Novu objeví medailonky prvních šesti finalistek Miss České republiky, další šestici finalistek diváci uvidí ve stejném pořadu příští sobotu.

Když na konci září bylo rozhodnuto, že se na obrazovkách TV Nova se představí i finalistky ročníku 2020, bylo nutné v několika dnech natočit s dívkami velké množství materiálu, a to z důvodu rychle se zhoršujících čísel nakažených COVID 19. Tím se podařilo zajistit podklady pro vysílání před finále.

Samotné vyhlášení vítězek ročníku 2020, které je naplánované do konce tohoto roku, bude i přes enormní úsilí pro organizátory velkou výzvou. Slavnostní zakončení ročníku 2020 se přizpůsobí stále zpřísňujícím se hygienickým opatřením. Organizátoři proto vyčkávají na nové podmínky pro pořádání kulturních akcí, a proto zatím nezveřejní konkrétní termín ani místo finálového večera.

FINALISTKY MISS ČESKÉ REPUBLIKY 2020:

1 – Kateřina Šimonková (20 let, Krnov)
2 – Kristýna Hyská (19 let, Nespeky)
3 – Diana Paravanová (19 let, Otrokovice)
4 – Natalia Al-Imamová (20 let, Praha)
5 – Valerie Herianová (19 let, Ústí nad Labem)
6 – Adéla Kašpaříková (20 let, Přerov)
7 – Simona Šimková (23 let, Jihlava)
8 – Jana Krojidlová (19 let, Čelákovice)
9 – Vladimíra Ježíková (24 let, Praha)
10 – Denisa Hrdinová (21 let, Louny)
11 – Magdaléna Říhová (18 let, Domašín)
12 – Sára Novotná (21 let, Ratibořice)

Chcete se dozvědět více? Sledujte nás na sociálních sítích MISS ČESKÉ REPUBLIKY:

FACEBOOK
INSTAGRAM

holky v červenych šatech

holky před bazenem

holky v plavkách