FINALISTKY MISS ČR NA ODBĚRU PLAZMY

FINALISTKY MISS ČR NA ODBĚRU PLAZMY

Slavnostní přestřižení pásky během otevření nové pobočky odběrového centra Cara Plasma s finalistkami Miss České republiky se uskutečnilo 26. září 2022 v OC Odra v pražských Bohnicích. Společnost Cara Plasma s.r.o. působí na trhu od roku 2013 a nově otevřené centrum v OC Odra je 13. pobočkou v řadě. Události se zúčastnili zastupitelé německého holdingu a centrum také přijely podpořit tři aktuální finalistky krásy soutěže Miss České republiky včetně Sarah Horákové, držitelky titulu I. Vicemiss České republiky 2021 a Miss Naděje.

„Z návštěvy dárcovského centra v Praze mám upřímnou radost. Má maminka trpí atopickým ekzémem a pravidelně chodí na plazmaferézu. Proto si uvědomuji, jak je důležitá plasma pro život člověka. Jako finalistka soutěže Miss se snažím věnovat důležitým tématům a charitativním projektům a jsem moc ráda, že jsem na dnešní otevření další pobočky Cara Plasma mohla dorazit. Spolupráci centra a Miss ČR vidím jako skvělý krok k tomu, abychom oslovili a motivovali mladou generaci k darování plazmy,“ uvedla jedna z finalistek.

Zúčastněné finalistky Miss České republiky absolvovaly vstupní prohlídku, kterou podstoupí každý potenciální dárce krevní plazmy. Finalistky se také dozvěděly, že k dárcovství je potřeba být starší 18 let a vážit více než 50 kilogramů. Po odebrání je krevní plasma dále zpracovávaná a vyrábí se z ní léky. Dárce věnuje pár desítek minut svého času, ale pro pacienty s potřebou léků z plasmy je i toto obrovským přínosem.

Zdroj: Miss České republiky, Cara Plasma

FINALISTKY MISS ČR NA ODBĚRU PLAZMY

FINALISTKY MISS ČR NA ODBĚRU PLAZMY

FINALISTKY MISS ČR NA ODBĚRU PLAZMY

BOYHNĚ KRÁSY JULČA