MISS A CHARITA

“Jsem velice ráda, že jsem mu mohla vytvořit úsměv na tváři a zpříjemnit mu tím den,” to jsou slova Andrey Kaplanové, finalistky Miss České republiky 2022, těsně po předání počítače chlapečkovi z Blšan u Loun, který trpí svalovou atrofií.

Příběhy dětí jsou různé, ale všechny mají stejného jmenovatele – jejich rodiče si nemohou dovolit pořídit svému dítěti kvalitní počítačovou techniku, která by jim pomohla ke kvalitnějšímu studiu.

Milou povinností každé ze soutěžících Miss České republiky 2022 je právě aktivní zapojení se do charitativní pomoci. Soutěžící se do pomoci zapojují již od semifinálových kol a právě jejich přístup k dobročinnosti je jedním z hodnotících kritérií pro porotu, která dívky vybírá ze semifinálových kol do finále a následně z finálové TOP12 do finálové TOP8. Zde ale jejich pomoc nekončí. Kromě samotného předávání počítačů dívky prostřednictvím svých sociálních sítích oslovují potenciální dárce a vybírají počítačovou techniku od jednotlivců a firem. Dobrovolní technici následně počítače renovují a pomohou jim vdechnout druhý život.

V případě zapojení se do projektu Počítače dětem, ať už jako dárce, dobrovolník či potřebná rodina/organizace, kontaktujte tým Počítače dětem na www.pocitacedetem.cz

Aktuálně se do projektu Počítače dětem zapojuje TOP8 finalistek. Zároveň mezi dobrovolníky můžete vidět i dívky, které soutěžily v semifinále či v TOP12.

TOP8 finalistek Miss České republiky 2022:

2 – Andrea Kaplanová, 18 let, Louny
3 – Klára Porhajmová, 18 let, Brno
4 – Julie Hojdyszová, 22 let, Frýdek-Místek
5 – Karolina Budka, 17 let, Praha
7 – Andrea Kubínová, 26 let, Praha
8 – Natálie Kovářová, 21 let, Praha
10 – Jana Šprtelová, 22 let, Bruntál
11 – Pavlína Jagrová, 23 let, Pardubice

Zdroj: Miss České republiky, Počítače dětem

MISS A CHARITA

MISS A CHARITA

MISS A CHARITA

MISS A CHARITA

MISS A CHARITA

MISS A CHARITA

MISS A CHARITA

MISS A CHARITA