JAK PROBÍHÁ SOUSTŘEDĚNÍ S FINALISTKAMI MISS ČR

JAK PROBÍHÁ SOUSTŘEDĚNÍ S FINALISTKAMI MISS ČR

Finalistky Miss České republiky 2022 se od svého postupu ze semifinále do finále účastní soustředění, která je mají připravit na svět modelingu, pracovních zakázek a pro některé i na nový způsob života. První oficiální soustředění proběhlo od 27. do 29. srpna v Orea Hotel Angelo. Cílem soustředění bylo zejména vzdělávání finalistek. Na dívky čekalo několik kurzů pod vedením těch nejlepších odborníků z daných oblastí.

Jako první kurz na dívky čekal kurz stylingu s oficiální stylistkou Miss ČR Katarínou Kadlecovou. Na kurzu se dívky dozvěděly, co by mělo být základech jejich šatníku, jak prvky svého šatníku vhodně kombinovat, jak se efektivně sbalit na soustředění či na dovolenou, jaké kombinace lze nejlépe ladit, co jaký dresscode znamená a mnoho další.

Druhým kurzem byl kurz líčení s hlavní makeupartistkou Miss ČR Anitou Hůrkovou. Ta dívky v první polovině kurzu vzdělávala v teoretické oblasti vizáže. V druhé části si finalistky vyzkoušely i tu praktickou část. Následovala druhá challenge – Jednalo se o stylingovou výzvu, kdy dívky dostaly od obou odbornic zadání, dle kterého se musely nalíčit, učesat a obléci. Zadání bylo splnit požadavky dresscode „TUE DE VILLE“.  Finalistky kromě tohoto zadání měly zahrnout do výzvy i své komunikační dovednosti, kdy vizáž i outfit musely odborné porotě představit s vhodným komentářem a argumentací. Za vizáž do poroty usedla Anita Hůrková, za styling Katarína Kadlecová alias Katka, komunikační aspekt hodnotila především ředitelka soutěže, Nikola Kokyová. Vítězkou této challenge se stala dívka s č. 4, Julie Hojdyszová.

Třetím kurzem finalistek byl kurz ekonomie, který vedl prorektor VŠFS,  doc. RNDr. Petr Budinský, CSc., který finalistky vzdělával v oboru makroekonomie a finančních trhů. U dívek hodnotil jejich všeobecné znalosti i povědomí o aktuální situaci na ekonomickém trhu. Následoval kurz komunikačních dovedností s názvem Minutový řečník pod taktovkou Petra Krejčího. V rámci tohoto kurzu se finalistky učily prezentačním dovednostem, očnímu kontaktu, gestikulaci, rétorice a improvizaci. Závěrem tohoto kurzu na finalistky čekala další výzva. Tentokrát komunikační, kdy soutěžily ve dvojících i jako jednotlivci. Ve dvojicích obdržely finalistky jedno téma, kdy se jim na prezentaci libovolně promítaly nelogicky provázané obrázky, které předem neznaly a neviděly. Jejich úkolem bylo vytvořit příběh a pomocí obrázků vytvořit tzv. přemostění. Z každé dvojice byla vybrána jedna vítězka, následovalo utkání mezi TOP 3 dívkami. Z celé výzvy odborná porota zvolila 1., 2. a 3. místo. První místo získala dívka s č. 8, Natálie Kovářová, druhou byla dívka s č. 1, Martina Smejkalová, a třetí místo obsadila dívka s č. 10, Jana Šprtelová. Nejlepší hodnocenou dvojicí byla Martina Smejkalová (č. 1) a Julie Hojdyszová (č. 4).

Posledním kurzem v rámci tohoto soustředění byl kurz Osobní marketing pod vedením kouče Václava Šlapáka. Po 7 hodinovém školení byly dívky plné energie a nadšení. Díky tomuto kurzu zjistily např. svůj temperament, jaké kladné i záporné hodnoty mají, jaký je jejich směr a jak mají působit na své cestě za splněním svých snů.

Celé soustředění probíhalo v krásných prostorách Orea Hotel Angelo, který poskytl kromě ubytování celodenní stravování a konferenční prostory.

Zdroj: Miss České republiky, Rinasimento

JAK PROBÍHÁ SOUSTŘEDĚNÍ S FINALISTKAMI MISS ČR - Bohyně Julča

JAK PROBÍHÁ SOUSTŘEDĚNÍ S FINALISTKAMI MISS ČR

JAK PROBÍHÁ SOUSTŘEDĚNÍ S FINALISTKAMI MISS ČR

JAK PROBÍHÁ SOUSTŘEDĚNÍ S FINALISTKAMI MISS ČR

JAK PROBÍHÁ SOUSTŘEDĚNÍ S FINALISTKAMI MISS ČR