Karolína Budka na světové Miss v Itálii

Cesta národní soutěží krásy Miss České republiky byla pro dívky od castingového kola až po finálový večer velmi náročná a každá z úřadujících vítězek na sobě pracovala jako nikdy předtím. Jednou z vítězek je právě 18letá Karolina Budka, která se nezastavila ani po získání titulu II. Vicemiss České republiky 2022. Karolina 14. dubna 2023 odjela na prestižní světovou soutěž krásy Miss Woman World do Říma. „Dostat se na světovou soutěž krásy bylo mým dětským snem a to byl také důvod, proč jsem se do soutěže Miss České republiky přihlásila. Ani jsem se nestihla vzpamatovat z finálového večera a už mě oslovilo několik světových soutěží krásy. Já si vybrala právě tuto a rozhodla jsem se, že budu reprezentovat Ukrajinu. Mám totiž ukrajinské kořeny a ráda bych podpořila Ukrajinu v době války. Věřím, že mě odjezd na světovou soutěž posune opět o krok dál.”

Cílem Miss Woman World je oživit image ženy prostřednictvím krásy, charakteru a elegance. Soutěže se zúčastnilo 61 dívek z celého světa a jen pět z nich si mohlo odvézt domů vítězství. Finalistky absolvovaly různá natáčení a focení, některá také v centru Říma, tiskovou konferenci a samotný finálový večer. Ten se uskutečnil 16. dubna 2023 v hotelu Sheraton Parco de Medici v Římě. Karolína se dostala do předposledního kola a mezi TOP 30 nejkrásnějších žen světa. Současně byla vybrána do TOP 10 pro absolvování módní přehlídky. Byla nejmladší účastnicí soutěže a právem na sebe může být hrdá.

Ve špercích ze společnosti Preciosa a v nádherných tmavě modrých šatech z krejčovského ateliéru Styl Iva působila jako Kleopatra. Úspěchy Karoliny můžete sledovat na profilech Miss České republiky a na jejím Instagramu karolina_budka. Blahopřejeme Karolině k velkému úspěchu v soutěži.