SEMIFINÁLE 2022

SEMIFINÁLE 2022

Po mnohadenních soustředěních se výběr dívek do Miss České republiky zúžil na číslo 12. Součástí každé aktivity soutěžící dívky je kladný a proaktivní vztah charitě. Ta má na starosti pomoct vybrat počítačovou techniku od dárců nebo naopak zajistit jejich věnování potřebným rodinám. Dívka svůj vztah mohla představit během několika benefičních událostí na podporu projektu Počítače dětem. Ten byl podpořen z řad vládních institucí i komerční sféry. Pozvání na tyto benefice přijaly osobnosti jako primátor Prahy Zdeněk Hřib, generální ředitel TV Nova Jan Vlček, emeritní rektor Karlovy Univerzity Tomáš Zima, generální ředitel agentury CzechTrade Radomil Doležal, partner společnosti Ernst&Young Ondřej Hartman, generální ředitel e-shopu Mironet a zakladatel projektu Počítače dětem Robert Novotný.

Semifinálovými koly provázely moderátoři Michal Šeda a rosnička Simona Šimková.

Dívky o postup do finále zabojovaly módní přehlídkou, tanečním vystoupením, promenádou v plavkách CFBrazil a nechyběly ani volné disciplíny.

Jména TOP12 finalistek Miss České republiky 2022:
Martina Smejkalová, 20 let, Urbanov
Andrea Kaplanová, 18 let, Louny
Klára Porhajmová, 18 let, Brno
Julie Hojdyszová, 22 let, Frýdek-Místek
Karolina Budka, 17 let, Praha
Natálie Kočařová, 20 let, Prostějov
Andrea Kubínová, 26 let, Praha
Natálie Kovářová, 21 let, Praha
Soňa Paldusová, 23 let, Ostrava
Jana Šprtelová, 22 let, Bruntál
Pavlína Jagrová, 23 let, Pardubice
Lucie Hájková, 20 let, Dobříš


Postupující dívky čeká vždy v pondělí mediální den, kdy zavítají na obrazovky TV NOVA do pořadu Snídaně s Novou. Následně se zúčastní castingu do modelingové agentury Eskimo Bohemia Management a závěrem dne je čeká živý rozhovor ve Fajn rádiu.

Kromě mediálního obrazu na dívky čeká řada soustředění a workshopů, kde se organizátor zaměří na rozvoj vlastností každé dívky. “Chceme, aby dívka byla kompletním balíčkem hodnot zastupující nejen krásu, inteligenci a dobré srdce. Na dívky čeká průprava chůze na podpatcích, líčení a péče o vlasy, taneční choreografie, kurz osobnostního rozvoje či etikety a stolování, mluvení na kameru, pózování před fotoaparáty a mnoho dalšího.” Uvedla vítězka Miss České republiky 2019 a nově zvolená ředitelka soutěže, Nikola Kokyová. Osm nejlepších dívek postoupí do užšího výběru (tzv. superfinále). Ty budou bojovat o tři hlavní titul (1., 2. a 3. místo) a vedlejší tituly, kterými je Miss Silueta (dívka s nejhezčí postavou), Miss Naděje (dívka s největším přínosem v charitě) a Miss Sympatie (dívka zvolena veřejností). O titulu Miss Sympatie budeme informovat v následujících dnech na www.miss-ceske-republiky.cz.


Všechny finalistky se představí v sobotu 6. srpna na největší výstavě skla a bižuterie v ČR – Křehká krása. Tímto dnem bude odstartována Missí roadshow, kterou dívky absolvují po celé ČR. Datum finálového večera s korunovací organizátoři plánují na polovinu října 2022 a vy jej budete moci sledovat na TN.cz.

Zdroj: Miss České republiky, Aquapalace Praha
Produkce: Jakub Kněžínek a tým
Styling: Katarína Kadlecová