Fashion Show Made in Jablonec 2024

Vítězky a finalistky Miss České republiky se objevily na jedné z nejprestižnějších přehlídek v České republice - Premiéra Made in Jablonec 2024. V plánu je i zahraniční prezentace

Na premiéře prestižní módní přehlídky Made in Jablonec 2024 zazářily nejen modelky, ale také vítězky hned několika ročníků Miss České republiky. Diváci, kteří dorazili ve čtvrtek 11. ledna 2024 do Eurocentra v Jablonci nad Nisou, se mohli kochat krásnými modely a spolu se šperky, protože tématem letošního ročníku bylo „V hlavní roli šperk“.

Večerem prováděla držitelka titulů Miss České republiky pro rok 2020 – Miss Sympatie a Miss Silueta, Simona Šimková.

Na této události se představila i aktuální vítězka Miss České republiky pro rok 2023 Bára Sulanová spolu s vítězkami předchozích ročníků Andreou Kaplanovou (Miss ČR 2022), Helenou Čermákovou (Miss ČR 2021) a Janou Krojidlovou (Miss ČR 2020). Nechyběly II. Vicemiss 2022 Karolina Budka, Miss Nadějě 2020 Kristýna Hyská a další finalistky napříč ročníky Miss České republiky.

„Velmi mě těší má účast na této přehlídce. Má mnohaletou tradici, objevují se zde naprosto úchvatné modely, které mají nadnárodní přesah,“ sdělila nám v zákulisí úřadující Miss České republiky 2023, Bára Sulanová, která jako první svým modelem zahájila celou přehlídku.

Během přehlídky bylo představeno téměř 70 modelů z 22 řad vytvořených návrháři, kterými pro představu byli Pavel Jevula, Jiřina Tauchmanová, Zita Lamačová, Petr Kalouda, Šárka Ordošová, Petra Lejsková, Werso, E.daniely a další.  Své modely a doplňky představili i studenti Školy Kateřinky Liberec, Střední školy řemesel a služeb Jablonec n. Nisou, SUPŠ a VOŠ Jablonec nad Nisou, Střední uměleckoprůmyslové školy sklářská Železný Brod, Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, Integrované střední školy živnostenské a VOŠ oděvního návrhářství a SOŠ oděvní Praha. Každý z modelů byl doplněn o originální šperky od bižuterních firem Svazu výrobců sklad a bižuterie: Granát Turnov, JSB Bijoux, JK3Bijoux, Fabosu, Preciosa, Preciosa Ornela, Misamo a další.

Akce byla pořádána pod záštitou Crystal Valley a Svazu výrobců skla a bižuterie.

„Příprava modelů i šperků na tuto premiéru trvá u většiny firem více než půl roku. Každoročně ve spolupráci s ambasádami vyjednáváme možnosti prezentace české tvorby v zahraničí. V minulosti jsme cestovali v zemích, jako Kanada, Brazílie, USA, Malajsie, Čína, Katar, Kazachstán, Turecko. Letos tomu nebude jinak a máme v plánu opět práci zlatých českých ručiček ukázat ve světě,“ uvedl organizátor premiéry Made in Jablonec, Milan Kohout.

Dívky poděkovaly organizátorovi akce za skvělou organizaci a hladký průběh módní přehlídky Made in Jablonec a též Marii Kadeřábkové za přípravu originální a nadčasové choreografie jednotlivých vstupů.

Zdroj: Miss České republiky, Ondřej Čapka, AZ fotky, Ladislav Labaj