Jak se připravit na casting?

Chtěla by ses zúčastnit soutěže krásy Miss České republiky, ale nevíš jistě, zda je to pro tebe to pravé? Připravili jsme pro tebe odpovědi na nejčastější dotazy

Aktuální podmínky pro přihlášení do soutěže Miss České republiky nalezneš zde: https://www.miss-ceske-republiky.cz/dokumenty/.  Pro další informace související s castingem čti následující řádky.

Jaké musím mít dovednosti?
Pro účast v soutěži nepotřebuješ žádné speciální dovednosti. Dokonce ani nemusíš mít zkušenosti s modelingem!
Veškeré znalosti a průpravu získáš v průběhu soutěže. Kromě toho, jak správně pózovat a chodit, se naučíš vystupovat před lidmi a zlepšíš i svůj mluvený projev.
Dále se během soutěže naučíš pečovat nejen o svou vnější krásu (kurzy líčení, cvičení, zdravý životní styl, …) ale i o krásu vnitřní (rozvoj osobnosti, kurz prezentačních dovedností, charitativní činnosti, …).

Mohu mít tetování?
Doba, kdy se dívka s tetováním nesměla přihlásit do soutěže krásy, je minulostí. Přesto by každá dívka měla zvážit, jak rozsáhlé a na jakých částech těla tetování má. Pokud se jedná o rozsáhlé tetování ne velké části těla, doporučujeme spojit se s členem organizačního týmu nebo v bývalou soutěžící předchozích ročníků. Ti mohou sdělit vlastní zkušenost a případné doporučení, zda se přihlásit či ne.

Potřebuji české občanství?
Ne. České občanství není pro podmínkou účasti, dokonce nemusíš být ani české národnosti. Avšak soutěžící musí umět český jazyk slovně i písemně na plynulé úrovni.

Mohu se soutěže účastnit opakovaně?
Ano. Dívky, které se soutěže účastnily v minulých letech, ale nedostaly se do finále, mohou své štěstí zkusit znovu ihned následující ročník. Příkladem je Tereza Langrová, která v roce 2022 skončila jako semifinalistka a dále se již neprobojovala. V roce 2023 zkusila štěstí znovu a kromě postupu do finále, na ní čekal i titul Miss Naděje.

Jak se připravit na casting?
Na casting přijď decentně nalíčená, učesaná (doporučujeme rozpuštěné vlasy – rovné či vlnité) a upravená.
Měj přirozeně upravené nehty – nenalakovaná, případně nude, francouzská manikúra. Nedoporučujeme výrazné barvy a extravagantní zdobení. Je obecně známé, že Miss a modelky mají přirozené nehty.

Co s sebou na casting?

  • elegantní oblečení (šaty, sukně a halenka, kostýmek, …)
  • vlastní fotografie (jen pokud máte)
  • boty na vysokém podpatku (černé nebo tělové barvy)
  • jednobarevné bikiny (dvoudílné plavky)
  • přehoz přes plavky (župánek, kardigan apod.)
  • tmavě modré džíny (elegantní, neroztrhané)
  • světlé tílko
  • propiska a bloček na poznámky
  • odhodlání a dobrou náladu J

Co ještě před castingem udělat?
Nezapomeň odemknout svůj instagramový profil pro veřejnost. Nebo si předem připrav do složky v mobilu své fotky (můžou být i neprofesionální, např. z volnočasových aktivit), které ukážeš porotě. Můžeš s sebou vzít i svůj book, pokud máš.
Označuj nás ve svých příspěvcích týkající se tvé cesty soutěží, rádi tě označíme a přesdílíme na náš profil – https://www.instagram.com/miss_ceskerepubliky/

Jak funguje udělování divokých karet?
Divoká karta je vstupenka do semifinále bez účasti na castingu. Vyhlášení udělení divoké karty probíhá vždy na instagramovém profilu Miss České republiky, kde vítězka předchozího ročníku oznámí pravidla a následně sama dle svého vlastního uvážení vybere zhruba patnáct dívek. Ty následně pozveme k účasti na prvním semifinálovém kole.

Jak probíhá casting?
Po vyplnění online přihlášky tě kontaktuje člen organizačního týmu a sdělí ti detailní informace o castingu. Všechny castingy jsou neveřejné.
Rozhodně nepodceň přípravu – make-up, vlasový styling i styling oblečení si zatím zajišťuješ sama.
Dívky jsou do semifinále a finále vybírány porotou, která je složena z předchozích vítězek, organizačního týmu a partnerů soutěže.

Casting krok za krokem

  • dorazíš včas na místo konání castingu (vždy v Praze)
  • obdržíš pořadové číslo
  • představíš se porotě (dress code: formal)
  • následně fotíš tzv. fototesty před fotografem (v tričku Miss a také v plavkách)
  • následuje vyhodnocení a vyhlášení postupujících dívek
  • dívky postupující do semifinále čeká první oficiální focení

Je zajištěno občerstvení?
Na castingu je zajištěno drobné občerstvení a pitný režim. Doporučujeme však každé dívce vzít si i své vlastní občerstvení. V prostorách castingu či v jeho blízkém okolí je však vždy možnost zakoupení si nějakého občerstvení.

Jak dlouho trvá casting?
Každý casting je jiný – záleží, kolik dívek potvrdí svoji účast na daný termín castingu, ale vždy se jedná zhruba o 5-6 hodin doby trvání celého castingu. Před každým castingem však každou dívku kontaktujeme a sdělíme jí hrubý časový harmonogram daného castingu.
Zajímá tě více informací? Chceš být v obraze, co se v Miss ČR zrovna děje? Kdy je další casting?

Sleduj nás na sociálních sítích Miss České republiky:

FACEBOOK
INSTAGRAM

 

Těšíme se na tebe!

Tým Miss ČR