Klára Porhajmová reprezentovala ČR na Miss Eco 2024

Miss Silueta České republiky roku 2022 se představila na Miss Eco International 2024. Jak celá, jedenáct dní trvající, soutěž probíhala? Co během ní zažila? Kdo jí pomáhal s kostýmem? To nám Klára popsala v rozhovoru.

Celá soutěž pro Kláru odstartovala 17. dubna jejím příletem na letiště v Hurgádě. Desetidenní program byl velmi náročný. „Bylo to opravdu vyčerpávající, protože jsme skoro každý měly nácviky na finálový tanec“, u kterého tancovala Klára v první radě. V rámci programu však byly dívky také sbírat plasty z pláží a zavítaly i na exkurzi do továrny na zpracování plastů. Nebylo to ale jen o práci a přípravách: „Každý druhý večer jsme měly tematickou party – Great Gatsby, 80/90 léta a nechyběla ani kovbojská party,“ vzpomíná Klára.

Na finálovém večeru, který se uskutečnil 28. dubna, se Klára prezentovala v šatech od návrhářky Šárky Ordošové. Celým programem soutěže Kláru zdobily šaty od Gabriely Giotto. V šatech z ateliéru PIETROVA oslnila během večerního nahrávaného rozhovoru, „ve kterém jsme se spolu s dívkami z Běloruska, Kolumbie, Indonésie, Kanady a Brazílie navzájem učily naše tradice a zvyky. Já jsem se je snažila naučit vylovit slovo řeřicha a jazykolam “královna Klára hrála na klavír”. Asi i díky šatům od Jiřiny Tauchmanové vyhrála TOP 16. Všechny tyto outfity doplňovala Miss Silueta 2022 šperky Bijou Brigitte. 

Publikum i ostatní soutěžící obdivovaly Klářin eco kostým, který šila společně se svou babičkou. Nelze zapomenout ani na dokonalý národní kostým od návrhářky Marie Zelené, který měl sukni ve stylu vlajky České republiky, a šaty na sobě měly zlaté lipové listy, čímž dokonale vystihly naši republiku.

Soutěže se účastnilo celkem 45 dívek z různých zemí světa. K tomu Klára doplňuje: „Celý pobyt jsem si strašně užila a v srpnu se s holkami chystáme na společný výlet na Bali, takže myslím, že jsem si s některými dívkami vytvořila i velmi silné přátelství. Moje nejbližší kamarádka byla od prvního dne popová hvězda a influencerka z Indonésie – Valerie Avril. Také jsem bydlela s Filipínkou a velmi jsme si rozuměly také s Australankou Riley.“

Ne všechny dívky byly tak milé, a tak se v soutěži děly i nepříjemnosti. Kláře se vyhnuly, ale vylíčila nám příběh Američanky, která „otevřela svůj kufr a zjistila, že její večerní šaty jsou rozstříhané. Navíc jí někdo ukradl náhrdelník k národnímu kostýmu.“

Její úspěchy můžete sledovat na profilech Miss České republiky a na jejím Instagramu @ klara_porhajmova.

 

Zdroj: Miss České republiky

Zdroj fotografií: Miss Eco