Česká republika má opět delegátku na světovou soutěž krásy. Miss České republiky 2023 Bára Sulanová je nominována na Miss Aura International

I v tomto roce bude mít Česká republika zástupkyni na celosvětové soutěži krásy Miss Aura International. Bude jí krásná Bára Sulanová, Miss České republiky 2023. Jaké jsou její pocity a jak se na tuto výzvu připravuje?

 „Letos připadla nominace od ředitele světové soutěže právě mně, což je mi nesmírnou poctou. Nehledě na to, zda se umístím či nikoli, je mou prioritou co nejlépe reprezentovat Českou republiku,“ slibuje Bára Sulanová, Miss České republiky 2023. V říjnu poletí reprezentovat ČR na světovou soutěž Miss Aura International 2024, která se bude tradičně konat na Turecké riviéře. I v letošním roce se této soutěže zúčastní několik desítek dívek z celého světa, na což se Bára velmi těší: „Setkám se s dívkami z celého světa a věřím, že mě mezi nimi nečeká žádná rivalita. Doufám i v možná přátelství.“

 „Velmi si vážím této obrovské životní příležitosti a výzvy a chtěla bych se soutěž připravit co nejlépe. Takže na sobě musím hodně pracovat. Vím o svých slabých místech a budu se je snažit co nejvíce zlepšit. V prvé řadě musím zdokonalit svou angličtinu, catwalk, pózování a zapracovat na svém vystupování na veřejnosti. Zároveň chci uzpůsobit svůj jídelníček a pravidelně cvičit, i když to by neměl být takový problém. Sport neodmyslitelně patří  k mému životu a věnuji se mu odmala,“ sdělila nám ke svým přípravám na soutěž Bára.

Soutěž se koná v říjnu, a proto již nyní Bára ve spolupráci s týmem Miss České republiky připravuje vše potřebné k soutěži – natáčení video medailonku, ušití národního kostýmu a mnoho dalších nezbytností k reprezentaci České republiky. Bára na sobě už nyní začíná pracovat a my všichni věříme, že z Turecka přiveze titul nebo korunku. I přesto, že se zdá, že má Bára relativně dost času, opak je pravdou. Výuka anglického jazyka bude nyní na denním pořádku. Mimo jiné se na její finále připravují i módní návrháři. Jak je již tradicí, na světové soutěže zajišťuje šaty Šárka Ordošová a ani u této soutěže tomu nebude jinak. Co pro letošní rok Šárka Ordošová chystá?

Miss Aura International je soutěž krásy, která se koná v Turecku a její snahou je spojit krásu s inteligencí žen po celém světě. Každoročně se jí účastní více než 40 delegátek z různých zemí. Báru čeká promenáda v plavkách, ve večerní róbě, v národním kostýmu a v neposlední řadě ji čeká také volná disciplína. „Čas v rámci příprav bych chtěla věnovat i pečlivé přípravě na volnou disciplínu.“

Jelikož je pro ni světová soutěž novou zkušeností, nechává se inspirovat a přijímá cenné rady od předešlých vítězek Miss ČR, které se této soutěže zúčastnily – například od předloňské Miss ČR 2022 Andrey Kaplanové, která měla tu čest být reprezentantkou naší země minulý rok.

Nejde však pouze o přípravy svého zevnějšku a sebeprezentace. „Jsem si vědoma, že soutěž je i o psychické připravenosti. Důležité je pro mě mít to v hlavě srovnané, věřit si a být sebejistá. V soutěži Miss České republiky jsem překonala sebe sama a posunula se o velký kus vpřed. Další výzvou je teď pro mne mezinárodní soutěž Miss Aura International, ke které přistupuji s velkou zodpovědností a pokorou,“ shrnuje své pocity Bára.

Přejeme Báře mnoho štěstí a věříme, že i kdyby se nepoštěstilo, doveze si spoustu nových zážitků a zkušeností do života. Je to pro Báru velká příležitost otevřít si dveře k zahraničním modelingovým příležitostem.

Přípravy a úspěchy Báry můžete sledovat na profilech Miss České republiky a na jejím instagramu @barasulanova.

Zdroj: Miss České republiky